Sunday, December 20, 2015

"Междузвездни войни: Нова надежда - Принцесата, разбойникът и фермерското момче" от Александра Бракен

По случай премиерата на така дълго чакания VII епизод на любимата епична сага "Mеждузвездни войни" реших да напиша ревю на преразказаната по IV епизод от Александра Бракен книга - "Принцесата, разбойникът и фермерското момче".

Ще започна с това, че стилът на писане на авторката е изключително приятен за четене и книгата се чете буквално на един дъх. Идеята да раздели книгата на 3 отделни части с отделните истории на добре познатите герои от първата трилогия също е много оригинална - Лея, която опровергава стереотипите за "принцеса", Хан и приключенията му с Чубака и "Хилядолетният сокол" и Люк, който е на път да стане велик джедай.
Като почитателка на научнофантастичната space opera много оцених някои подробности в книгата, които всъщност липсваха във филма. Личи си, че авторката е наистина запозната с историята и героите, доколкото разбрах благодарение на баща й. Без съмнение в далечните 80-те години "Междузвездни войни" откри цял нов жанр в почти всяка област, а смея да твърдя и цяла нова вселена и не без причина и до днес има купища фенове и постига феноменални успехи за минимално кратко време.
 Чрез тази книга Бракен успява да ни запознае отблизо с вълнуващите животи на златното трио на "Междузвездни войни", как съдбата ги е събрала и взаимоотношенията помежду им. Дори и да не сте гледали или не сте фенове на филмите, вероятността да се заинтригувате от книгата е голяма. Илюстрациите, които се срещат в нея, също са плюс. Изданието си струва да се прочете!

No comments:

Post a Comment