Friday, March 20, 2015

Insurgent Movie Review

Както повечето от вас знаете, днес филмовата адаптация на втората книга от трилогията "Дивергенти" тръгна по кината. И аз, разбира се, държах да отида на премиерния ден.
Ако трябва да съм честна, когато гледах трейлърите почти нищо не ми изглеждаше познато от книгите. За щастие, във филма не беше съвсем така. Разбира се, имаше доста променени/изпуснати неща, но все пак това е неизбежно. Като цяло филма беше наистина много добър, жалко само, че в България не можем да му се насладим в 3D формат. Но трябва да сме благодарни, че BTV Studios се навиха да го излъчат по кината и у нас, тъй като за известно време и това не беше ясно.
Ефектите бяха от класа, както и актьорската игра. Изключваме факта, че косата на Трис не би трабвало да изглежда толкова къса и нищо не спираше стилистите на сложат на Шайлийн няколко удължителя за коса или перука, след сцената в която си реже косата.
Екшъна също не беше малко, както и напрежението в някои сцени.
Забележки имам към това, че бяха пропуснали сцената, където Трис беше нещо като дрогирана от Миротворците и се радваше на всичко що мърда, а даже и което не мърда. Както и майката на Тобиас - изглеждаше набора на Тео Джеймс и по-скоро можеше да мине за негова сестра, от колкото майка.
Също й Юрая. В книгите ми е един от любимите герои и има сравнително глсвна роля, а във филма дори не съм сигурна дали имаше и 3 минути сценично присъствие. А Зик изобщо го нямаше.
За недостатъците, толкова, предполагам.
Имаше някои сцени, които наистина бяха невероятни, дори зрелищни. Емоционалните сцени между Трис и Фор също не липсваха. Като цяло филма беше страхотен, въпреки разликите с книгите.
И все пак, скоро трябва да препрочета Бунтовници, тъй като я четох преди няколко месеца, вероятно близо година. 
За информация: "Предани Част 1" ще започне да се снима през Май месец тази година.

No comments:

Post a Comment