Friday, February 27, 2015

Book Worm TagБях тагната от Йоана (Book Hero 13) да направя този таг. За което й благодаря, тъй като и без това се чудех за какво да ми е следващия пост.

И така.. 

                                                                 
1. Ако можеше да имаш един човек или предмет изваден от книга, кой или какво би взел?
Човек - Това е наистина трудно, like, не мога ли да си ги взема всичките?
 Все пак бих избрала Уил Херондейл ("Адските устройства", Касандра Клеър). Няма нужда да обяснявам защо, просто ще кажа, че ми е един от най-най-най-най-любимите герои ever.
Ако сте чели поредицата ще ме разберете.

Предмет - Сещам се за 2 неща, които винаги съм искала да имам - картата на М
араудърите, защото мога да си stalk-вам всеки от Хогуортс, както и някакво необичайно домашно животно като например совата на Хари или драконите на Денерис от "Песен за огън и лед".

2. Кой би бил най-хубавия художествен свят в който можеш да живееш и защо?
Това е лесно - този на Хари Потър. Все пак, кой не си мечтае да отиде там?
Помня, че като малка исках да отида в Нарния заради еднорозите. *въздиша*
Бих искала да живея и в Идрис. Защото ми е интересно да науча какво правят по цял ден ловците на сенки, извън битките с демони. Донякъде имам представа как би изглеждал и се надявам да е толкова прекрасен, колкото и в главата ми.3. Ако можеше да пренапишеш края на книга, чий край би пренаписал?
"Нощна сянка" на Андреа Креймър. Като цяло книгата наистина ми хареса, но щеше да е още по-добра, ако бяха избегнати някои клишета. Също бих искала да пренапиша доста неща в "Последния кандидат" на Джеймс Дашнър. Доста.


4. Коя поредица обичаше първоначално, но намрази към края?
"Прелестни създания". Купих си я с наистина голямо вълнение, стигнах до точно 154 страница и просто я зарязах и не си направих труда да си купя и останалите. Стори ми се тотално отегчителна и банална.


5. Кой е любимия ти саундтрак от филмовата адаптация на книга?
Имам изтеглен целия санудтрак на "Дивергенти".
Също и винаги ше обичам песента ан Тейлър Суифт "Safe and Sound" от "Игрите на глада".


6. Коя книга смяташе, че ще намразиш, но заобича? 
"Синдер" на Мериса Мейър.
Като чух "Лунните хроники" си представях нещо коренно различно от пресъздадени истории 

от класически приказки в научно-фантастичен вид. В книжарницата бях готова да си взема "Синдер", но по описанието отзад ми се стори доста глуповата. След няколко дни нещо ме накара да си кажа "Колко пък зле може да е?", та се върнах и си я взех и всъщност не беше лоша, никак даже. Надмина очакванията ми и съвсем скоро ще си взема и останалите 2 излезли от поредицата.                              

7. Ако можеше да изгориш една книга, коя би била?
Всъщност, не бих го причинила на никоя книга. Колкото и зле да ми се струва, има хора, които й се радват така, както аз се радвам на моите любими книги.


8. Ако можеше да убиеш двама герои кои биха били и от коя книга?
Никога не съм изпитвала нужда да "премахна" някой герой, честно казано. Или някой да ми е бил толкова непоносим. Не мисля, че мога да отговоря на този въпрос.


9. Ако се намираше в Лотус казиното, от Пърси Джаксън, кой герой би искал да е затворен с теб?
Лио Валдез от "Героите на Олимп" или Ейдриън Ивашков от "Академия за вампири" и "Кръвни връзки". Не мога да избера между двамата, така, че изглежда ще сме си затворени тримцата за незнайно време.


10.  Нека речем, че отиваш на дълго пътуване...с подводнца. Четенето ти е главен приоритет за пътуването, за това трябва да опаковаш няколко книги, да те държат зает/а. Кои са те?
Трите книги от поредицата "Изборът" на Кийра Кас, "Скай" на Джос Стърлинг и "Обсидиан" на Дженифър Арментраут. Но по възможност, бих натъпкала в багажа си колкото се може повече.


11. Кои книги са били в wishlist-a ти от известно време?
"Хрониките на Кейн" на Рик Риърдън
"Гордост и предразсъдаци" на Джейн Остин (да, знам, че е класически роман, но ми се иска да я прочета от няколко месеца)
"Страст" на Лорън Кейт

2 comments:

  1. Изключително забавен таг, а и отговорите ти са доста подобни на това, което бих избрала аз. Между другото честит ти блог ^_^

    ReplyDelete