Saturday, June 27, 2015

Books I Read In SpringМакар да не поствах много последните 1-2 месеца, това далеч не значи, че не съм прочела куп интересни книги. Ето някои от тях:


"Сянка и Кост" на Лий Бардуго
Благодарности на Йоана (Llux), че ми препоръча да прочета трилогията. Аз също я препоръчвам на всички. Сюжетът е увлекателен, също и ще се влюбите в героите (в повечето).

*Лек спойлер за герой*
Лично аз обожавам Александър и Николай, my babies.

Разнщи ме" на Тахаре Мафи 
Втора книга от трилогията "Разбий ме". Все още не съм прочела третата, но съвсем скоро и това ще стане, тъй като предишните две наистина си струваха четенето.
"Рисунка за Айла" на Стефани Пъркинс
Да, знам, че не се превежда така. И все пак, е наистина свежа, любовна история. Чете се наистина леко и става за разпускане. Единствено предпочитам английската пред българската корица, но е по-добре от нищо."Живата факла" на Стивън Кинг. 
Признавам, че далеч не съм фенка на Кинг, но това определено е най-добрата негова книга, която съм чела. Свръхестествена мистерия, но не бих я опрделила като хорър. "Аз бях тук" на Гейл Форман

Честно казано, очаквах малко повече от тази книга. Историята беше интересна, но ми се струва, че не беше развита правилно. Все пак, Форман си знае. С леки корекции би се получила по-добре, поне според мен. Но не мога да кажа, че съжалявам, че я прочетох. 


"Полулош" на Сали Грийн
Определено впечатляващ dark фентъзи роман. Харесвам герои, които са между "доброто" и "злото" както в този случай, тъй като се доближават до реалността - никой човек не е нито само добър или само зъл.

"Наследницата" на Кийра Кас
Прочетох тази книга за буквално 3 дни, тъй като я чаках близо година, а обикнах Кийра Кас още от "Изборът", която ако може да отбележа, е една от любимите ми поредици.  

"Мъглороден: Героят на времето" на Брандън Сандърсън
Третата книга от епично-фентъзи поредицата "Мъглороден".  Брандън Сандърсън е един от любимите ми писатели, а Мъглороден трябва да бъде прочетена от възможно повече хора. Просто трябва. "Гибелната вълна" на Дженъфър Донъли
Втора книга от "В морските дълбини". Започнах да чета първата, тъй като разбрах, че има нещо общо с Атлантида, а аз наистина харесвам митовете за изгубеният остров.  Харесва ми и че "русалките" са представени в маалко по-различна светлина от обичайното.
"Друговремец" на Диана Габалдон
Научих за тази книга от доста booktubers, а ентусиазмът на Саша покрай тази книга е направо заразен. Та реших да я прочета, въпреки "скромните" 30 лева похарчени за нея. Признавам, че е интересна и историята е наистина красива и вълнуваща, но на моменти беше отегчаващо и съм на мнение, че е леко надценена. Все пак, щом успях да я прочета цялата със сравнителна лекота, е имало защо и ме е грабнала по някакъв начин. Скоро дори мисля да си поръчам втората книга на английски. 

2 comments:

  1. Спойлваш! Александър трябва да си остане в третата книга, заровен под океан сълзи.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh God, сега се усетих. ._.

      Delete